Vreemde vogel gespot…

krilaria gespotDonderdagochtend jongstleden is boven Park Vogelzang in Veldhoven een zeldzame vogel waargenomen. Blijkbaar zo zeldzaam dat de melding behoorlijke beroering heeft veroorzaakt onder vogelspotters in Nederland. Massaal toog men richting Veldhoven waar de spotters zich zelfs in rijen moesten opstellen. Bewapend met verrekijkers, camera’s en zelfs telescopen is getracht een glimp van de vogel op te vangen.

Rust is betrekkelijk
In gesprek met enkele vogelspotters werd duidelijk hoe speciaal dit is. Te meer omdat Park Vogelzang niet bekend staat om haar rust. Overhangjongeren, archeologische onderzoeken en een komende algehele renovatie door de aanleg van waterkelders, maken het voor flora en fauna niet al te gemakkelijk om te gedijen.

Meer vreemde vogels
Blijkbaar is het vaker voorgekomen dat het park werd bezocht door vreemde vogels. Die overigens even snel verdwenen als dat ze verschenen. Of de gespotte unieke vogel hier toe behoort is nog niet duidelijk. Voorlopig moeten we volstaan met een snapshot. Het is een vogel die blijkbaar nog moeilijk op de gevoelige plaat is vast te leggen.  Ook is het nog onduidelijk of deze unieke vogel (die door enkele vogelspotters is gedoopt met de naam Krilaria), zich nog in het park bevindt. Kenners achten de kans groot dat de Krilaria op meerdere plaatsen in Veldhoven gespot kan gaan worden.

Wij houden de vinger aan de poot.

 

278 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag