Oorlog in Veldhoven

vijandelijke inval?

Aangezien ik als Krilaria overal heen kan vliegen dacht ik afgelopen week “Laat ik weer eens op de Vlasroot gaan kijken”, want daar was ik al lang niet meer geweest.

Ik vloog er eerst over heen op zoek naar een tak met goed uitzicht en ik schrok me rot, het leek wel of er oorlog was uitgebroken. Overal lagen omgevallen bomen en takken, stonden er zwaar beschadigde bomen en waren sporen van zware tanks zichtbaar overal tussen de resterende bomenrijen door. Daar waar je vroeger fijn kon lopen was nu één grote modderpoel, ontstaan door een combinatie van  rupsbanden en regen. De zo vredige combinatie van vennen, bos en natuurlijk de visvijver was vakkundig verwoest door de vijand, dacht ik. Maar ik had niets gehoord of gelezen over een vijandelijke inval in de plaatselijke krant dus heb ik contact opgenomen met de gemeente.

 De verantwoordelijke ambtenaar was een beetje verbaasd over mijn vraag. “Waar bent u het laatste jaar geweest” vroeg zij, “u leest toch ook de krant”. “Wij als gemeente proberen onze bewoners vast te laten wennen aan de sporen van de naderende oorlog, het zal u toch niet ontgaan zijn dat de “Koude Oorlog” weer aanstaande is, welnu door bepaalde gebieden er uit te laten zien als oorlogsgebied laten we onze burgers alvast kennis maken met wat zou kunnen gebeuren”.Wij zijn ook aan het kijken of we een woonwijk kunnen bombarderen (we evacueren natuurlijk wel eerst de bewoners) met hetzelfde doel. We zijn het nog niet eens welke wijk we daar voor gaan gebruiken maar we denken over een wijk die sowieso aan renovatie toe is zoals “Oud Veldhoven”. We willen dat al in de eerste maanden van 2019 doen om het beste effect (kou en sneeuw) te krijgen”. Zo zie je maar, dacht ik dankbaar, dat ook al kwam het mij heel anders voor, onze gemeente het beste met ons voor heeft. Ik ga mijn vaste boom in “Oud Veldhoven” in ieder geval verruilen voor een rustige plaats in de Heikant, ik heb gehoord dat het wijkgebouw De Erikant een veilige plek biedt dus ……..165 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag