Crypto Markt Munt.


Veldhoven introduceert als eerste gemeente in Nederland (en ver daarbuiten) de Crypto Markt Munt.
De wekelijkse markt in Veldhoven zal nooit meer hetzelfde zijn. Dat is althans de mening van VeldPay. Een nog jong bedrijf gespecialiseerd in het opzetten en uitrollen van zogenaamde cryptomunten.

Geschiedenis van het geld.

Om met grote stappen door de geschiedenis van het geld te gaan, ligt de start ergens duizenden jaren geleden. Eerst in de vorm van metalen zoals zilver en goud, maar ook schelpen werden als ruilmiddel gebruikt.
Recenter is het gebruik van papiergeld en munten van staal, nikkel, koper, koperlegering en zink.
Niet van horen zeggen maar van zien gebruiken, zijn ruilmiddelen als bankpas en creditcard.
Wist je trouwens dat de eerste creditcard in 1957 in Nederland werd geïntroduceerd?

Maar ik dwaal af. Naast fysiek geld (dat noemen we chartaal) is er dus ook giraal geld. Met als meest recente vorm: contactloos betalen.
Maar tot dusver niets nieuws onder de zon. Maar dat verandert nu met de introductie van de Crypto Markt Munt in Veldhoven.

De Crypto Markt Munt is een virtuele munt. Je hebt dus niets in je hand. Geen briefje van 10, geen munten van 2 euro en geen bankpas, of creditcard.

Het enige dat je hebt is een speciaal aangemaakte code. Thuis aangemaakt op je computer en verzonden naar je telefoon. Als je nu betaalt op de markt spreek je de code in op de telefoon van de marktkraamhouder. Door de code worden de aangeschafte goederen (prei, tomaten, haring, kibbeling, halve haantjes of turks brood) automatisch bij jou afgeschreven en bij de verkoper bijgeschreven. De thuis aangemaakte cryptomunt heeft een waarde die zich aanpast aan je inkomen en uitgaven. Voor iedereen geldt dus een andere koers.
Maar dat maakt het betalen op de markt wel eerlijk. Je betaalt naar draagkracht. Zo kan de oude slogan: ‘op de markt is je gulden een daalder waard’ weer opgeld doen. Maar dan in de nieuwste betekenis: op de markt is de cryptomunt je vermogen waard.

Extra voordeel is dat je zelf cryptomunten kunt minen. Zelf kunt maken dus. Hoe meer je koopt op de markt, des te meer bonus is er verdiend en die worden bij het opnieuw aanmaken van de code daarin meegenomen. Reden te meer dus om niet alleen de Crypto Markt Munt aan te schaffen, maar ook intensief te gebruiken. Het klinkt ongeloofwaardig en zeker in deze tijd met veel nepnieuws; maar de Crypto Markt Munt is meer dan het proberen waard.

De verwachting is dat de wekelijkse markt op maandag op het Meiveld, snel uitgebreid zal worden naar en de vrijdag en wellicht in de toekomst ook op de woensdag.

Dus: met deze cryptomunt geen briefjes en pasjes meer. Niets dus, alleen lucht.

 

 

202 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag