Bejaarden in Veldhoven

Zoals in het interview met mij al te lezen viel, ik hou van rust, één van de redenen om in Veldhoven neer te strijken. Ik had al gehoord dat Veldhoven het bejaardendorp van Brabant is. Niet omdat er alleen maar bejaarden wonen, maar vooral omdat de meeste Veldhovenaren als bejaarden leven en dat trok mij bijzonder aan.

Nu zult u zeggen, hoe leef je als een bejaarde? Nou dat kan op verschillende manieren.

In Veldhoven is dat vooral de manier waarop men zich in het verkeer gedraagt.

Zo zijn er de vele rotondes om de snelheid te beperken, maar dat werkt in andere plaatsen niet zo goed als in Veldhoven en ik zal uitleggen waar het verschil in zit.

Op de rotonde heb je voorrang dus wil je de rotonde oprijden dan moet deze autovrij zijn, in ieder geval voor wat er van links aan komt. Nu heb je altijd chauffeurs die er gewoon oprijden in de veronderstelling dat de op de rotonde rijdende auto wel voor ze afremt of omdat de richtingaanwijzer van de desbetreffende auto aangeeft dat deze rechtsaf wil gaan, daar waar jij vandaan komt. Maar in Veldhoven

is het verwonderlijke dat 80% van de bevolking, al dan niet echt bejaard, de rotonde pas op rijdt als er zich geen enkele levende ziel op die rotonde bevindt, sterker nog, er ook geen auto aan komt in een straal van 500 meter op één van de op de rotonde uitkomende wegen. Men kijkt zelfs of er wellicht een voertuig van boven in aantocht zou kunnen zijn. Het voordeel is dat als je achter zo’n chauffeur zit, wat meestal het geval is in Veldhoven, je alle tijd hebt om je telefoon te controleren op nieuwe binnen gekomen e-mails, SMS berichten of whats-app berichten en die ook gewoon kunt beantwoorden zonder het risico op een boete.

Ook kun je rustig koffie inschenken, iets wat je in Veldhoven nodig hebt om van A naar B wakker te blijven.

Een ander voordeel in Veldhoven is de toegestane maximum snelheid. Die zul je nooit overschrijden, omdat de auto voor jou je daarvoor weet te behoeden, 25 waar 30 toegestaan is of 45 waar 50 toegestaan is. De her en der geplaatste snelheidssmileys lachen in Veldhoven dan ook altijd en zijn  altijd groen. Tenslotte, de snelheidsbeperkende verkeerssluizen op de Plank/Kromstraat/Sondervick zijn ook een mooi voorbeeld van rustig en beleefd wachten op wat van de andere kant komt. Ja, ik weet dat je er makkelijk met 2 auto’s tegelijk doorheen kunt, maar omdat bij de meeste mensen het besef van de breedte van de auto niet aanwezig is, kiest men ervoor om ieder risico te mijden en dus te wachten tot de auto aan de andere kant van de sluis doorrijdt. Dit leidt soms tot verwonderlijke situaties omdat beide chauffeurs op elkaar blijven wachten. Dus, tijd om je telefoon te checken etc. etc..

U zult nu dus snappen waarom ik als Krilaria in Veldhoven ben neergestreken.

165 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag