Interview Krilaria

Krilaria interview
Zoals onlangs gemeld, is in Park Vogelzang de zeldzame vogel Krilaria gespot.
Of toeval wel of niet bestaat, laten we hier in het midden. Feit is dat we onlangs deze vogel pontificaal genesteld zagen in het Citycentrum. Ter hoogte van Slagerij van Kampen. Weliswaar op een rustig moment, zo tegen de schemering. En of u het gelooft of niet, op onze vraag of hij/zij trek had in een diepte-interview was het antwoord, tot onze verbazing, volbekkig ja!

Onvoorbereid, maar niet minder stressvol gingen wij het interview aan. Hierbij het verslag.

Waarom bent u neergestreken in Veldhoven?
Via, via had ik gehoord dat Veldhoven oogt als een rustige plaats, maar als je verder kijkt er voldoende interessante zaken spelen. Dus dacht ik: laat ik eens poolshoogte nemen en een tijdje ‘de zaak aanzien’.

Dus u bent met een opdracht gekomen?
Opdracht, opdracht is een groot woord. Laten we zeggen dat ik van nature nieuwsgierig ben, met oog voor de omgeving. Oplettend zou je het ook kunnen noemen. Ik ben benieuwd wat er zich zoal afspeelt hier. Ik ben iemand die zich niet snel irriteert en het is niet mijn aard om cynisch te zijn.

Wat dan wel?
Nou, eigenlijk verwonder ik mij het liefst. Met mijn ene oog neem ik waar en als mijn andere oog pretlichtjes krijgt, dan weet ik: dit is iets om je over te verbazen, verwonderen en dat rapporteer ik dan. Daar laat ik dan over schrijven, zeg maar. Op Krilaria.nl. En mijn twee ogen zijn in staat om onafhankelijk van elkaar een knipoog uit te delen. Daarvan krijg ik wel eens binnenpretjes tot aan het hilarische toe.

Dus u wilt wel een tijdje blijven in ons mooie Veldhoven?
Zolang ik me vermaak en me kan blijven verwonderen, blijf ik en kom je me op de gekste plaatsen tegen. En wat ik meemaak kun je lezen en zien op krilaria.nl. Oja, als lezers ook opmerkelijke dingen zien of willen reageren op dat wat ik zie: laat het me weten via die website. Had ik al gezegd dat de website krilaria.nl heet?

Tot slot: hoe komt u aan de naam Krilaria?
Die is me door enkele vogelspotters gegeven. En ik ben er wel blij mee, want die staat eigenlijk voor hetgeen ik doe. Maar ik nodig iedereen uit om antwoord te geven op de vraag: iedereen weet, iedereen weet dat ik Krilaria heet. Maar waarom eigenlijk?

173 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag